Inbound in Google

To ni le zgodba o Googlu…

Sicer malodane nikogar več ne zanima odločitev Googla, da bo spletne strani, ki niso posebej prilagojene za ogled na mobilnih napravah (pametni telefoni, tablice…), v svojem iskalniku označil za manj pomembne, pa vendar… Kljub vsemu je kar malce zaskrbljujoče, kakšno zgodbo si bodo za svoje iskalne pajke pri Googlu izmislili v bodoče.

No kakorkoli že, če spletna stran vašega podjetja spada med “neprilagojene za mobilce”, se bo ta zdaj pač znašla med prikazanimi rezultati iskanja na zadnjih mestih, kar seveda v bodoče ne bo najlepše za vaš poslovni ugled pa tudi če spletne predstavitve ne jemljete kot pomemben del marketinško – prodajnega segmenta v vašem podjetju (na naslednji bližnjici lahko brezplačno preverite ali je vaša spletna stran podprta za mobilne naprave: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ ).

Zakaj pa je Google sploh sprejel to odločitev? Seveda, kot to že ptički čivkajo, gre le za velik porast surferjev na mobilnih napravah, ki ogrožajo Google, da bi v primeru svoje neprilagojenosti mobilcem, tovrstne uporabnike ravnodušno prepustil tokrat bolj prilagodljivim socialnim medijem. Pa se tudi vi kdaj bojite, da ste za jutrišnje kupce premalo prilagodljivi? O tem lahko več izveste tudi tukaj.

Navedeni ukrep Googla je seveda le ena od posebnosti njegove komplicirane iskalne matrike, ki spletne strani sortira po svoji logiki pomembnosti, glede na iskalno geslo (besedo ali besedno zvezo) ter jih razvršča v vrstnem redu od pomembnejše (uglednejše) proti manj pomembnim in nepomembnim, do katerih pa se uporabniki ob iskanju niti ne potrudimo prebiti. Le kdo bi tratil čas? Zaupamo torej presoji Googla, ki za nas sortira iskalne zadetke… Parametri, za katere Google meni, da so pri tem pomembni, vključujejo različne vidike in sicer od tehničnih (med katere spada opisani ukrep) do vsebinskih, in družbenih, ki so pri tem še dosti bolj pomembni. Če so tehnične rešitve navadno bolj v domeni programerjev oz. kreatorjev spletnih strani, sta predvsem vsebina in družbeno – socialni vidik navadno stvar lastnika strani, čeravno ta največkrat nima pretiranega občutka, kaj je za sofisticirano Googlovo matriko na njegovi spletni strani resnično pomembno. Se torej trudimo okrog svojih spletnih strani brez kakršnega koli pametnega končnega učinka? Na žalost je temu največkrat res tako.

Verjetno ste že slišali za SEO optimizacijo. Kaj pa za Inbound ali pa Content marketing? In kaj ima to skupnega z googlanjem? Zelo veliko. Časi klasičnega marketinga in okorelih prodajnih metod so očitno malce mimo. Zmagovalec je predvsem tisti, ki zna prepričati človeka… (poglejte si Ivov resnični primer), ne številke, primera, potencialnega kupca… Pomembna je vsebina…, mnogo dobre vsebine…, na pravem mestu, ob pravem času. Pomembno je biti izviren. Vas zanima kako bi to bilo v vašem primeru? Pokličite!

Posted in Uncategorized.