Ne spreglejte!

Inbound v hiši koristnih nasvetov!

Prav vsakdo ima pravico do svojega prostora pod soncem in tudi s podjetji ni nič drugače, pa najsi bodo ta še tako mlada ali pač mala… Gre preprosto za to, o kom se največ govori in kako. Seth Godin, boter sodobnega marketinga je pred kratkim za Contently izjavil:

“Marketing je bil v letu 1965 povsem ista stvar kot oglaševanje. Le imenovali smo ga marketing, čeprav je konec koncev šlo za oglaševanje. Ker je oglaševanje sčasoma zbledelo, so tržniki poskušali v oglaševanje vključiti internet. Moj argument pa je: pravi vsebinski marketing ni ponovno preoblikovanje oglaševanja. Gre za oblikovanje nečesa, o čemer bo vredno govoriti.”

Vsebinski marketing seveda ni nič presenetljivo novega in marsikateremu podjetju, posamezniku, organizaciji, je prinesel že prenekatero prednost. Seveda pa je dobra vsebina le del marketinškega konglomerata, ki bo prizadevnemu podjetju dolgoročno prinesel presenetljivo dobre rezultate. Gre za Inbound marketing, ki poleg vsebin v obliki blogov, web člankov in knjig, video zapisov, prezentacij, ciljnih strani, aktivnosti v socilnih medijih, zahteva še nekatere druge korake, kot je to SEO optimizacija spletnih strani, analiza marketinških rezultatov, CRM sistem itd.

Kaj se je torej v marketingu spremenilo?

Najprej se vprašajmo, če ni morda klasični oz. Outbound marketing za vedno mrtev? Na koga še naredi vtis megalomansko oglaševanje, nadležni telefonski klici ali pa spam pošta, ki jo veselo in brez vsakršnega interesa zbrišemo…? Logika je preprosta: kar ni všečno meni, verjetno tudi mojih kupcev ne bo pritegnilo. Zatorej pozabimo na 7 marketinških orodij, o katerih smo se učili, pozabimo na obstoječe in potencialne kupce… Usmerimo se na človeka: o kom sploh govorimo in koga sploh zanima nakup našega izdelka? Za koga je ta narejen in kdo sploh še ne ve, da naš izdelek resnično potrebuje?

Kreativne, zanimive, poučne in koristne vsebine so edina pot, da pridobimo pozornost neznanca. Gre torej za organski način pridobivanja pozornosti, ki je v procesu zavedanja najpomembnejši. Bolj ko je zame nek zapis zanimiv in poučen, bolj si bo avtor pridobil moje zaupanje in večja je možnost, da se bom glede morebitnih vprašanj, povezanih s tematiko, obrnil prav nanj…

In kaj dobite v Hiši koristnih nasvetov?

Dobra stran Inbound marketinga je, da ima vaše podjetje neskončno velike tržne možnosti, ki so za vas lahko tudi povsem brezplačne. Mi vam pomagamo načrtovati in zgraditi primeren marketinški proces, vas usmerimo k pravim vsebinam in načinu komunikacije, svetujemo glede orodij in učinkovite analitike, kakor tudi najprimernejšega CRM sistema. Le dobro voden in kontroliran marketinški proces, ki venomer omogoča vpliv na regulacijo marketinških stroškov,  je dolgoročno sprejemljiva opcija prav vsakega podjetja.

Je Inbound resnično najboljša pot, da neznance spremenite v svoje kupce in hkrati še promotorje vaše blagovne znamke?

Outbound-vs-inbound-marketingVir: http://www.hubspot.com/

Dovolite, da skupaj najdemo najprimernejši odgovor za vas.

Ne oklevajte! Pokličite nas še danes ali pošljite e-sporočilo.

DAPcall

One Comment

  1. Pingback: Inbound in Google - DAP-iNG d.o.o. Hiša koristnih nasvetov

Dodaj odgovor